Opis produktu
Krajalnica KT- 01 HYBRID zaprojektowana i skonstruowana z przeznaczeniem do przemysłowego krojenia pieczywa pszennego, żytniego i mieszanego.
W naszej krajalnicy jako pierwsi producenci na rynku wprowadziliśmy smarowanie noży olejem roślinnym w odróżnieniu od innych krajalnic
(olej parafinowy). Olej roślinny jest 3 razy tańszy od parafinowego . Wiąże się to z obniżeniem kosztów eksploatacyjnych.
Zużycie:
Od 0,15L / 1 000 szt. chleb pszenny
Od 0,4L / 1 000 szt. chleb żytni
Wydajność do 3 000 bochenków na godzinę – uzależniona od pracy operatora.
Zastosowano 16 szt. noży tnących taśmowych rozmieszczone ósemkowo – bardzo łatwa wymiana.
Dzięki zastosowaniu tłumionych naciągów nożowych noże nie są poddawane jednostajnemu naciągowi,
w konsekwencji nie pękają.
Hybrydowe prowadniki nożowe posiadają kilkukrotnie większą twardośći odporność na ścieranie niż jednolity materiał.
W standardzie rozstaw noży wynosi 11 mm (szerokość kromek).
Jest możliwość zamówienia szerokości od 10 do 20 mm.
Krajalnica jest w pełni bezpieczna dla operatora. Ma zastosowane osłony rąk zarówno w części podajnika jak i odbioru chleba, przez co operator
mimo monotonnej pracy nie jest narażony na przypadkowy kontaktz ostrzami.
Chleb nie jest zgniatany dzięki wprowadzeniu regulacji wysokości chleba
co poszerza wachlarz krojonego chleba.
Wymiana noży jak i konserwacja całej maszyny jest niezwykle prosta.
Układ napędowy jest odizolowany od strefy roboczej dzięki temu zachowuje stale czystość i parametry pracy.
Pojedyncza szuflada zbiorcza na okruchy z całej maszyny.
Zewnętrzny układ łożyskowania rolek prowadzących oparty na łożyskachw oprawach wg PN.
Dzięki zastosowanym systemowi odbioru AUTO-STOP operator ma możliwość ustawienia czy chleb ma się zatrzymać po pokrojeniu
i dać czas na zapakowanie poprzedniego bochenka czy też nie i krojenie trwa bez przerwy.
Wystarczy jeden przycisk na pulpicie sterującym aby go uruchomić.
Cała konstrukcja wykonana ze stali nierdzewnej gwarantuje higienęi czystość wykonanej pracy.
Parametry techniczne
KT-01 HYBRID | |
WYDAJNOŚĆ (CHLEB 0,6 KG) | 3 000 szt/h* |
ZUŻYCIE OLEJU ROŚLINNEGO | Od 0,15L / 1 000 szt. chleb pszenny Od 0,4L / 1 000 szt. chleb żytni |
ILOŚĆ NOŻY TNĄCYCH | 16 szt. |
MAX. WIELKOŚĆ KROJONEGO CHLEBA | 420 mm x 160 mm |
SZEROKOŚĆ KROMEK | 11 mm STANDARD ( OD 10 DO 20 mm NA ZAMÓWIENIE) |
NAPIĘCIE ZASILANIA | 400 V 3 FAZY |
NAPIĘCIE STEROWANIA | 12 V |
MOC ZAINSTALOWANA | 3,4 kW |
MASA | 380 KG |
* wydajność uzależniona od pracy operatora